sejana sadika
Zdrave in kvalitetne rastline
Hitra in varna dostava
100% reciklirana embalaža
Krastavac Tasty Green je vrlo bujna sorta s visokim prinosom. Plodovi su tamnozeleni i bez gorčine s ugodnom aromom. Dugi su od 28 do 35 centimetara. Biljka je otporna na pepelnicu i pogodna je za uzgoj na otvorenom ili u stakleniku. Plodovi su prikladni za osvježavajući i hrskavi obrok, pun vitamina za vruće ljetne dane.
Sadnica je dostupna u posudi promjera 10 cm.
NJEGA
Krastavci se mogu uzgajati na potpornji ili u zemlji, ali uzgoj na potpornji je prikladnija opcija za održavanje dobrog zdravlja biljaka, njegu i berbu. Sijte ili sadite na razmak od 50 - 60 cm kada prođe opasnost od soli.
Biljke krastavca obično vrlo brzo rastu i, za razliku od drugih plodonosnih biljaka, razvijaju muške i ženske cvjetove odvojeno. Krastavcima su potrebne temperature iznad 15°C za razvoj cvijeta i plodova. Toplo, vlažno vrijeme potiče stvaranje ženskih cvjetova.
Tijekom rasta redovito uništavamo korov, gnojimo i dopunjujemo vodom. Za uspješan rast i razvoj plodova potrebno je redovito zalijevanje tijekom cijele vegetacije, posebno na početku cvatnje. Redovito zalijevanje sustavom kap po kap preporučuje se zbog manjeg vlaženja listova i širenja bolesti, što u kombinaciji s gnojidbom omogućuje optimalne uvjete rasta i tako održava biljke u dobrom stanju.
Plodovi krastavca imaju osvježavajući okus zbog slobodnih organskih kiselina i eteričnih ulja. Sadrže do 98% vode, zbog čega je tijekom vegetacije potrebno redovito zalijevanje. Gorki okus ploda uzrokuje glikozid kolesticin koji se u plodovima pojavljuje zbog previsokih ili preniskih temperatura i previsoke ili preniske vlažnosti zraka. Kako bi se izbjegli spomenuti problemi, preporučljivo je kupiti sorte koje su bez gorčine i razvijaju samo ženske cvjetove (npr. sorta Bella).
Pepelnica se pojavljuje tijekom vegetacije. Najopasnija pepelnica krastavca je pepelnica bundeve. Borimo se protiv nje održavanjem biljaka u dobrom stanju, uzgojem na potporama, prskanjem i sadnjom otpornijih sorti. Od štetnika, najčešće se na početku sezone pojavljuju lisne uši i puževi.
DOBRI SUSJEDI : češnjak, poriluk, luk, bosiljak, zelena salata, mahunarke,...
LOŠI SUSJEDI: krumpir, rotkvice, bundeve, lubenice, dinje.
Slike biljke su simbolične i prikazuju odraslo stanje sadnice. Kupljena biljka je mlada sadnica i može se razlikovati po veličini, broju listova, stabljika i cvjetova. Svaka je jedinstvena!
Sadnica je dostupna u posudi promjera 10 cm.
NJEGA
Krastavci se mogu uzgajati na potpornji ili u zemlji, ali uzgoj na potpornji je prikladnija opcija za održavanje dobrog zdravlja biljaka, njegu i berbu. Sijte ili sadite na razmak od 50 - 60 cm kada prođe opasnost od soli.
Biljke krastavca obično vrlo brzo rastu i, za razliku od drugih plodonosnih biljaka, razvijaju muške i ženske cvjetove odvojeno. Krastavcima su potrebne temperature iznad 15°C za razvoj cvijeta i plodova. Toplo, vlažno vrijeme potiče stvaranje ženskih cvjetova.
Tijekom rasta redovito uništavamo korov, gnojimo i dopunjujemo vodom. Za uspješan rast i razvoj plodova potrebno je redovito zalijevanje tijekom cijele vegetacije, posebno na početku cvatnje. Redovito zalijevanje sustavom kap po kap preporučuje se zbog manjeg vlaženja listova i širenja bolesti, što u kombinaciji s gnojidbom omogućuje optimalne uvjete rasta i tako održava biljke u dobrom stanju.
Plodovi krastavca imaju osvježavajući okus zbog slobodnih organskih kiselina i eteričnih ulja. Sadrže do 98% vode, zbog čega je tijekom vegetacije potrebno redovito zalijevanje. Gorki okus ploda uzrokuje glikozid kolesticin koji se u plodovima pojavljuje zbog previsokih ili preniskih temperatura i previsoke ili preniske vlažnosti zraka. Kako bi se izbjegli spomenuti problemi, preporučljivo je kupiti sorte koje su bez gorčine i razvijaju samo ženske cvjetove (npr. sorta Bella).
Pepelnica se pojavljuje tijekom vegetacije. Najopasnija pepelnica krastavca je pepelnica bundeve. Borimo se protiv nje održavanjem biljaka u dobrom stanju, uzgojem na potporama, prskanjem i sadnjom otpornijih sorti. Od štetnika, najčešće se na početku sezone pojavljuju lisne uši i puževi.
DOBRI SUSJEDI : češnjak, poriluk, luk, bosiljak, zelena salata, mahunarke,...
LOŠI SUSJEDI: krumpir, rotkvice, bundeve, lubenice, dinje.
Slike biljke su simbolične i prikazuju odraslo stanje sadnice. Kupljena biljka je mlada sadnica i može se razlikovati po veličini, broju listova, stabljika i cvjetova. Svaka je jedinstvena!
Karakteristike
-
-
10
Sorodni izdelki